Wens: Een fijn licht woonhuis, dat warm & huiselijk aanvoelt. Met een basis van hout en licht, gecombineerd met warme tinten en materialen. Een knipoog naar de mix van klassiek en modern.

Om dit te realiseren, heb ik geadviseerd om te starten bij de basis. De massief Frans eiken houten vloer, opgeschuren en lichter maken. Wel de warmte behouden. (geen white wash) De muren en kozijnen RAL 9010, omdat er veel licht in huis komt. Hierdoor kan een tint witter veel te koud overkomen.

Als echte gebruikers van het huis zijn twee elementen erg van belang: een lekkere zithoek bij de haard en de televisie, en een fijne eethoek bij de keuken en tuin. De eenheid is hierbij heel erg belangrijk. Voorkamer en achterkamer verbinden met elkaar. Wat inhoudt dat kleuren en materialen terugkomen.

In de voorkamer mogen de haard en de televisie het centrale punt worden. De ruimte van ontspanning.

In het midden van beiden komt een royale bank te staan, met een groen/grijze stof. Op deze bank is ruimte voor zowel hangen voor de televisie als zittend met een boek. Ervoor een groot karpet met verschillende kleuren, wat de fijne zitplek afbakkend, en ook kleur & warmte brengt. In de erker komt voor de mooi afgewerkte radiator een grote levendige plant (de Strelitzia) te staan.  Ernaast een zeer fijne draaifauteuil Hidde, in robuust naturel Yak leder. Een echte eyecatcher.  Dit leder om contrast te brengen naar de stoffen bank. Doordat hij draait is het mogelijk om hem op meerdere manieren te gebruiken.

De televisie is niet meer zomaar een zwart vlak, maar één die ook mooi is om te zien, waneer deze uit staat. Het meubel vrij strak vooral vanwege de rust. Het meubel donker van kleur. (terugkomend vanuit achterkamer, want net als de vloer en blad in de keuken)

Rondom de kamer-en-suite komen twee strakke witte boekenkasten van MDF Italia te staan. Ze hebben vakken in verschillende groottes, zodat er naast romans, ook grotere exclusieve boeken in passen. De kasten staan perfect in de ruimte. Ernaast een vloerlamp van Tonone, in de kleur ach grey.  Zo ontstaat er een fijne plek voor het raam, met een boek.

In de nis bij binnenkomst blijft het prachtige karakteristieke bureau, met erachter een rustig behang van BNWallcovering, passend bij de groen/grijze tint van de bank.

Totaal interieur voorstel twee-onder-één-kap-woning uit begin jaren negentig. Totaal interieur voorstel twee-onder-één-kap-woning uit begin jaren negentig. Totaal interieur voorstel twee-onder-één-kap-woning uit begin jaren negentig.