Interieur voorstel 2-onder-1 kapwoning jaren '80 Soestdijk.
Interieur voorstel 2-onder-1 kapwoning jaren '80 Soestdijk.

Wens: een licht sfeervol familie-huis. Waar eenheid heel erg belangrijk is, maar nog het meest: de warme uitstraling. Hier wil je tot rust komen, maar ook gezelligheid in huis halen.


De basis begint met een warme houten vloer, en word gemengd met natuurlijke materialen en lichte kleuren. Accessoires zijn van hout, stone, cognac en blauw. Ook hier en daar zwart metaal voor wat karakter. In het achterhoofd thema ‘beach’ gemengd met warme binnen-sferen.

Door een grotere lichtgrijze hoekbank in het midden van de zithoek te plaatsen, is er voldoende zitplek voor iedereen, je hebt duidelijk zicht op de televisie aan de lange wand, maar ook profijt van de fijne haard. Er is zo ook voldoende ruimte om achterlangs te bewegen.Door een groot karpet te plaatsen komt er een duidelijke afbakening, maar ook sfeer en warmte, door het wol. De bank en het karpet hebben beiden een gemêleerd patroon, zodat je er niet alles op ziet. En als grappig detail, een niet al te opvallende blauwe streep.

Rechts van de haard komt een ruimte waar al het haardhout komt te liggen. De gehele wand, en ook niet achter de televisie krijgt een zachte tint ‘ Purbeck stone 275 van Farrow and Ball’. Ook het lange hangende televisiemeubel een rustige of dezelfde tint. Links naast de haard een fijn zittende draaifauteuil, in warm cognac leder, als contrast met de stoffen bank.