Interieur-tips van Ristyling

Energiebesparende interieurtips!

Het is December, de winter is in aantocht! Het wordt nu echt kouder buiten.

Ben je een echte koukleum, en heb je echt last van de kou in huis? Dan heb ik energiebesparende interieurtips voor je op een rijtje gezet. Hierdoor kan je de thermostaat iets lager zetten en toch een fijne behaaglijke warmte in huis creëren. Erg fijn voor je portemonnee dus!

Vloerkleden.

Een vloerkleed zorgt ervoor dat je lekker warme voeten krijgt op een koude wintervloer. Eén of meerdere in je woning. Lekker een fijn karpet als je je bed uitstapt. Een in de koude hal. En uiteraard één in de fijne zithoek in de woonkamer, want dit werkt ook nog eens heel positief als afbakening voor je zithoek. Alle meubels worden door een karpet als groep gezien, eenheid en dus rustig voor het oog.

Zelfs onder de eettafel kan een karpet warm en sfeervol zijn. ( al is dit toch minder aantrekkelijk als je kleine kinderen hebt, en er wordt nog wel eens wat geknoeid. ) 

Naast de warmte en sfeer is een karpet erg fijn voor de akoestiek in je woning,  het geluid wordt geabsorbeerd. Energiebesparende interieurtips!

Gordijnen tegen de kou.

Sluit ’s avonds lekker wat eerder de gordijnen. De dikkere verduisterde gordijnen die je wellicht op je slaapkamer hebt, werken heel isolerend. Wellicht is dit ook een fijne optie in de winter bij de voordeur. Vroeger hadden de meeste woningen een dik gordijn bij de voordeur hangen, helemaal zon gek idee nog niet. Het staat nog sfeervol ook. En zomers houd het de warmte ook nog buiten. Ik zeg: win-win! 

Haal het zonnetje in huis.

Wanneer overdag de zon fijn schijnt, want die winterdagen zijn er absoluut, doe dan je rol of vouwgordijnen omhoog. En zorg dat de warmte van het zonnetje je huis lekker kan opwarmen.

Op het moment dat de zon verdwijnt, of het is een grauwe ongezellige koude dag, sluit dan juist de raambekleding. Hierdoor hou je juist de kou buitenshuis. Sluit ook ’s avonds, zodra het donker wordt, lekker de gordijnen. De dikkere verduisterde gordijnen werken heel isolerend.  Energiebesparende interieurtips!

Plaids

Plaids op de bank ogen niet alleen heel gezellig & mooi in het interieur, ze geven ook nog eens heel veel warmte. 

Als je er ’s avonds lekker onderkruipt, kan de thermostaat lager blijven staan. Erg fijn voor je portemonnee dus! Interieuradvies Soest Interieuradvies Baarn Interieurstylist