Skip to content

Interieur-voorstel 2-onder-1-kapwoning uit de jaren ’30.


Wens: een lichte sfeervolle woning, die door rust, warmte en vooral eenheid toe te voegen weer in zijn geheel gebruikt word, en fijn & gezellig aanvoelt.   


De basis bestaat uit een lichte eikenhout kleurige pvc-vloer. Gecombineerd met wit, stone & lichte groen-tinten. Voor een beetje karakter is er warmte gebruikt in de accessoires, en zwart staal in de verlichting. 

Door de lichte vloer, lijkt de ruimte ruimtelijk, fris en moderner. Ook is de tint makkelijker te combineren met het hout van de meubels, en niet te zwaar als hout-tint op hout-tint.

Als je binnenkomt zie je dat er een echte zithoek is ontstaan, waar je met z’n twee, maar ook met een groter gezelschap fijn kan zitten. Of je nou borrelt, of televisie kijkt. De gehele ruimte is hiervoor gebruikt. Achter de twee banken is er ook fijne warmte te voelen van de haard. Achter de bank word er ruimte over gehouden om de achterdeur te bereiken.

De kleine wand en de langste wand hebben een vergrijsde groen-tint: “Lichen van Farrow and Ball”. gekregen. Deze tint is door zijn vergrijsde achtergrond niet schreeuwerig en mag rustig aanwezig zijn. Hiervoor komt de kast die geschilderd is in een stone-tint: ‘Purbeck stone van Farrow and Ball”. Dit loopt mooi samen met de muur. Ervoor een fijne fauteuil, met een kast erachter. Een fijn plekje om je alleen terug te trekken als hier behoefte aan is. Deze fauteuil is makkelijk te verplaatsen, dus ook altijd makkelijk bij te haard te zetten.

Door een groot kleed te plaatsen, word de zithoek duidelijk afgebakend. Een neutrale tint met natuurlijk wol, brengt veel warmte aan de ruimte zonder over-aanwezig te zijn. 

Hieromheen twee fijne banken, een 3 & 4-zits, en ook een fauteuil. Naast de fauteuil een wandlamp aan een harmonica-arm, zodat deze erbij ‘getrokken’ kan worden, wanneer nodig. In de hoek bij het raam een groep met wat grotere planten. Door ze in een groep te plaatsen ogen ze krachtiger, en veel minder rommelig dan klein door de hele ruimte. 

Op de muur is een lambrisering gemaakt in de stone-tint: ‘Purbeck stone van Farrow and Ball”. En erboven een baan in de tint: “Lichen van Farrow and Ball”. Een grappig detail, om net iets kleur toe te voegen. De televisie geplaatst op het dressoir, wat een fijne kijk-hoogte geeft.

Naast de bank een zwarte vloerlamp.

Aan de eettafel 6 fijne, lekker zittende eetfauteuils, ‘Chess van Topform’  in een cognac kleurig leer, wat veel warmte geeft. De rugleuningen zijn laag, waardoor het overzichtelijk en fris oogt. Chess eetfauteuil Topform Erboven een groepje luchtige lampen van glas, maar wel weer een grappige knipoog naar groen, door het groene marmer. Deze lampen zijn van ‘Normann Copenhagen, Amp hanglamp’ 

Op de muur een warm behang, van ‘BNWallcovering’ met een zachte, niet al te opvallende blad-print, deze loopt door naar de keuken. Hierdoor ontstaat er een verbinding tussen de woonkamer en keuken.

Daar tegen de wand het bankje, met ervoor een smallere tafel.Deze neemt vele minder ruimte in beslag, waardoor er meer ruimte in de keuken zelf over blijft. Deze tafel word gebruikt voor de snellere hap, een spelletje uit school, of de krant te lezen. Luchtige stoelen of krukken eromheen.

Erboven tegen de muur stoere zwart metalen wandlampen aan een arm. Deze geven echt een karakter af, en breekt de zachte tinten.

De accessoires zijn een mooie mix van groen, amber, cognac, zwart en hout. Niet teveel hout toevoegen, want de meubels zijn van hout, en de vloer heeft een duidelijke houtprint.

De gordijnen een zachte lichtdoorlatende stone-tint. Een makkelijk te combineren tint, die luchtig oogt, en het licht zacht door laat.